Möten över kaffe ger mersmak

den 18 juni, 2014

För en tid sen frågade Matts Johansson varför har da Matteo inga som söker jobb från förorten hos oss?
Jag förklarade att ungdomarna trodde inte ens det var möjligt om ens de visste att da Matteo fanns. Men varför åker du inte ut och pratar med dom direkt.

Just efter vårt samtal mötte jag ungdomssamordnare på Friskväderstorget när jag var där och besökte den fräschaste närbutiken i vår stad Friskväderstorgets lågpris. Så jag tog upp Matts och mitt samtal och kopplade ihop dem med varandra.

För nästan två veckor sen bjöd Matts på lunch och vi pratade om hur ett kommande möte skulle ske med ungdomarna ifrån Biskopsgården. Jag blir så glad och stolt över att Matts och ungdomarna vågade mötet och att även han kan få se den kärlek som finns i områden som de flesta av oss aldrig besöker.

Nu kanske du inte är i behov av att anställa framtidens ledare och företagare men du kanske behöver köpa mat från när och fjärran, få tips om litet goda rätter som du åt när du var på semester senast eller så är du kanske bara nyfiken att göra, pröva något nytt. Åk ut till Friskväderstorget handla, prata med de som bor där men framför allt ta emot den kärlek som finns i Biskopsgården. Eller någon annan förort som du inte besökt förut.

 

 

 

Var med om en oerhört stark upplevelse idag, vi har fått en kontakt i Biskopsgården, Friskvärdestorget, ni vet där man skjuter kärlek….. Jag har funderat över vår rekrytering, varför så få ungdomar från förorten söker jobb hos oss, och var ungdomarna som är vårt nya hopp är, nysvenskarna. Vi ser dom inte. Så vi åkte ut, körde lite snack och sällan har jag mötts av sådant intresse och respekt. Dom är där morgondagens ledare o företagare men har liksom fastnat i förorten. Ingen hade varit o fikat hos oss, men vi hade med lite etiopiskt kaffe och vips var minst tio personer bokade på intervjuer. Skall bli intressant o se vad som händer nu. Om detta funkar kan jag säga er som söker folk, åk till förorten o möt framtiden. Jag tror stenhårt på detta. PS. Riktiga jobb. Ds

Webbsida av MOLLBYRÅN