Happy Easter Jesus … eller?

den 19 april, 2014

En härlig helg önskar jag er alla. Det där med glad påsk är ju litet konstigt kan jag tycka – jag vet inte om Jesus var så glad när han gick där med sitt kors. Vi alla går med våra kors och får ta oss fram längst vår egna vandringsväg – smärtans väg. Jag vet inte om vi har stationer som Jesus. Men stationer som vården, skolan … ja samhället ger oss litet vatten, torkar en tår, räcker oss en arm osv. men korset är vårt att bära. 

Många skriver eller uttalar att du och jag har det tufft och visst är jag benägen att hålla med – det är ju skatter, vägtullar, deklarationer osv. Nu vet jag dock att det är oändligt många fler som har det tufft och tuffare. Mitt dilemma är att jag trots mitt kors, som jag bär, vill förändra världen. Jag tänker gå hela vägen fram för att bli förstådd, lyssnad på och respekterad men inte för min egen skull utan främst för de som bär ett minst lika tungt kors som jag. Ingen kan definiera mitt eller ditt kors det är bara individen utifrån sitt perspektiv som kan mäta och värdera korset.

Om det bara handlade om mig skulle jag kunna lägga mig ner och låta korset trycka ner mig emot marken, jag skulle kunna låta människorna använda mig och mitt kors som en gångbräda för att de själva skulle slippa bli smutsiga om skorna, men det vore ovärdigt. Inte ovärdigt för mig, men för alla de som har ett tyngre kors att kämpa med och som inte ger upp. Ovärdigt för de som inte inser att de själva en dag behöver en hand som lyfter dem. Jag har mina tillgång till ordet och därför måste jag använda det som mitt svärd för en sak värdig att slåss för. Alla de som blir talade ner till och som inte kan resa sig upp och kräva sin rätt måste någon ge ordet. 

Så till er alla, när jag gnäller är ni det bästa av stöd ni säger jag förstår, och så kom med konkreta tips och idéer. Låt oss utmana varandra att tänka och tvinga oss att längs vår väg skärpa och vässa våra argument, vår retorik och de bilder som kärvs för att lyfta korset så att det blir synligt inte som en börda som vi ensamt bär på, utan en symbol för oss alla att påminnas om att vi alla är olika men ingen är mer eller mindre värd för det!
Så när långfredagen nu gått till enda så önskar jag er alla en riktigt glad påsk!

Webbsida av MOLLBYRÅN